Mijn Achtergrond

Vanaf mijn twaalfde jaar groeide ik op een boerderij op. Nadat mijn vader op jonge leeftijd overleed, ben ik tuin- en landschapsinrichting gaan studeren aan de IAHL Larenstein te Boskoop en aansluitend de master landinrichtingswetenschappen aan de Wageningen Universiteit. Na mijn studie organiseerde ik enige tijd trainingen en opleidingen bij een organisatie, verbonden aan de CAH te Dronten. In 2000 richtte ik Bureau Land-schap op, waarbij ik vooral projecten en adviezen uitvoerde op het gebied van gebiedsprocessen (Gelderse Vallei en Veluwe), landbouw en zorg en plattelandsvernieuwing.

Vanuit dit bureau komt eind 2005 een roeping om als gezin Boerderij ’t Paradijs op te starten, een verlangen dat al geruime tijd leefde. Het biologische multifunctionele bedrijf combineert leghennen, zoogkoeien en een groentekwekerij met logeeropvang en begeleiding voor kinderen en jongeren met een vorm van autisme en dagactiviteiten voor ouderen met dementie. Nadat ik 10 jaar bestuurlijk actief ben geweest in de landbouw en zorg werd ik vanaf 2016 bestuurlijk actief in de duurzame en biologische landbouw. Regionaal ben ik medeoprichter van het landbouw netwerk Food Valley. Recent hebben mijn vrouw en ik onze boerderij overgedragen naar onze dochter en schoonzoon en hun 4 kinderen.

Ik  heb altijd al een connectie en passie gehad voor de duurzaamheid, landbouw. en voedsel. Die passie is alleen maar sterker geworden door de jaren van studie en werk heen. ik ben altijd bezig geweest met vraagstukken in de landbouw zoals duurzaamheid, innovatie en biologisch produceren, die vraagstukken probeer ik steeds toe te passen in mijn eigen bedrijf en op mijn missies

Begin 2022 ben ik begonnen als projectleider van GLB pilot de Marke.

2021 - heden Projectleider gebiedsontwikkeling, natuurinclusieve landbouw

December 2005 – maart 2022: Owner en Social Enterpreneur Boerderij ‘t Paradijs

Boerderij ’t Paradijs is een prachtige biologische zorgboerderij in de omgeving van Barneveld. Het is een gemengd bedrijf met brandrode runderen, (leg)kippen, varkens, paarden, geiten en meer.

2000-2012 projecten, advies, gebiedsprocessen

november 2017 - december 2021: voorzitter Biohuis

Januari 2014 – 2019: Bestuurslid Cooperative SanBoeCo (voorheen de Beebox)

Willem&Drees is een coöperatie die biologische versproducten direct van de boer bij jou thuis brengt. Sluit aan en geniet ook van eten van een gezonde keten.

Willem&Drees, gaat voor niets minder dan:

  • 100% biologisch
  • de kortste route
  • een eerlijke prijs