Projecten

Sinds een paar jaar ben ik op internationaal gebied ook zeer actief. in 2013 ging ik een avontuur aan bij Agriterra als agripooler om vooral coöperaties in landen als Vietnam, Ethiopie, Uganda en Nepal consultancy te geven in hun governance structuur en boeren samenbrengen.

Assessments

Als agripooler word ik vooral ingezet als consultant maar ook als verbinder en facilitator. agripoolers zijn mensen met ervaring binnen de businesskant van de landbouwsector en zelf ook nog actief zijn in de landbouwsector. we gaan vaak met twee mensen naar een bepaald gebied toe, dat is zodat je met elkaar kunt sparren over de content van de missie en de coöperatie en vervolgens de assessment voltooien. facilitator houdt in dat je mensen uit het buitenland ontvangt in Nederland en ze kennis probeert bij te brengen en veel te visualiseren voor hen.

Ervaring

Mijn ervaring van internationale projecten is erg goed. ik vind het erg leuk om verschillende landen en culturen te zien en die vervolgens proberen te consulteren in hetgene waar mijn passie ligt. de dingen die ik ervaar op mijn buitenlandse reizen neem ik ook weer mee naar mijn eigen bedrijf.

Anekdote

Ik was op een missie in Ethiopië samen met mijn collega en het was de dag na onze vlucht. we hadden gelijk al een belangrijke afspraak die dag. wij zijn extra vroeg opgestaan, goed voorbereid en oprijd vertrokken uit het hotel naar de afspraak. toen we daar aankwamen 15 minuten van tevoren, niemand te bekennen. 30 minuten nadat we hadden afgesproken, niemand te bekennen. wij hebben dus nog een keer dubbel gecheckt of de afspraak nog wel stond, blijkt dat het vrij normaal is in Ethiopië om wat later te komen dan gepland. uiteindelijk begonnen we 2 uur later aan onze afspraak. het was erg komisch dat dat dus totaal anders is dan de westerse mentaliteit. Erg leuk om zo andere culturen te ontdekken en kennis mee te maken!